Българо-ирански бизнес форум

снимка
02.11.2017 / 09:23

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще бъде домакин на иранска бизнес делегация, организирана от Организацията за малки предприятия и индустриални паркове на Иран, с която Агенцията има подписан Меморандум за разбирателство. Иранската бизнес делегация включва представители на фирми, производители на млечни продукти. Целта на тяхната визита в България е да бъдат установени трайни отношения, основани на взаимоизгодно сътрудничество. Интересите на иранските бизнесмени са насочени към закупуване на ново производствено оборудване за мандри, машини и технологии за производтсво и преработка, опаковка и пр., специализиран софтуер, специализирано лабораторно оборудване, аналитична апаратура, измервателни уреди и консумативи за анализ и контрол на качеството, нови технологии и ноу хау.

 

По повод посещението на иранската бизнес делегация, ИАНМСП организира Българо-ирански бизнес форум с провеждане на двустранни срещи, който ще се проведе от 09:30 ч. на 13 ноември 2017 г. (понеделник) в гр. София, „София Хотел Балкан“ (бивш хотел „Шератон“).

 

Форумът ще бъде открит от Александър Манолев, заместник-министър на икономиката. Участие в официалната част ще вземат представители на българските институции, ангажирани с насърчаване на двустранното търговско-икономическо сътрудничество. Целта на бизнес визитата е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения между Република България и Ислямска република Иран, да бъдат разкрити нови възможности за търговско сътрудничество и партньорство в рамките на МСП, както и да бъдат проучени нови пътища за двустранни инвестиции в съответните държави.

 

ИАНМСП отправя покана към заинтересовани български фирми и организации за участие във форума. При интерес, следва да бъде изпратена попълнена регистрационна форма, в срок до 09.11.2017 г. на e-mail: s.zapryanova@sme.government.bg или m.gerganska@sme.government.bg.

 

Допълнителна информация: Светла Запрянова, телефон: 02/940 79 75 и Милла Герганска – 02/940 79 79.

 

Участието на българските фирми в Българо-иранския бизнес форум е безплатно.

Прикачени файлове към новината

 
 

Copyright © 2008-2018 СЛИВЕНСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев